logo

Sernik na zimno

Sernik na zimno
Szczegóły produktu

Prosta receptura sernika na zimno!

SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
    ciasto biszkoptowe, dżem, marmolada

 

  • Masa serowa:
    SER SERNIK FigAnd 1000g , śmietanka 30%, 2 galaretki, 2 do 2,5, łyżeczki żelatyny 6-6,7g, owoce wedle uznania

 

  • Wykończenie:
    1 galaretka na 400ml wody

 

WYKONANIE:

Spód biszkoptowy zgodnie z podstawową recepturą, na spód rozsmarować dżem lub marmoladę.

2 galaretki rozpuścić w 500ml wody i dodać 2 do 2,5 łyżeczek żelatyny. 200-300 ml 30% śmietanki ubić i wymieszać z 1000g SERA SERNIKA FigAnd.

Galaretkę z żelatyną dodać do SERNIKA i lekko wymieszać. Wprowadzamy do masy owoce i mieszamy. Całość wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki.

Po stężeniu struktury sernika rozpuszczamy 1 galaretkę w 400ml wody i wylewamy na górę sernika. Ponownie wkładamy do lodówki.

 

SMACZNEGO :-)