logo

Sernik z Sera Twarogowego Sernikowego 14% tłuszczu

Sernik z Sera Twarogowego Sernikowego 14% tłuszczu FigAnd
Szczegóły produktu

 SKŁADNIKI :

  • 4kg SER TWAROGOWY SERNIKOWY 14% tłuszczu firmy FigAND
  • 0,4kg margaryna mleczna
  • 1,2kg cukier kryształ
  • 20szt jaj
  • 0,27kg budyń waniliowy lub śmietankowy
  • 0,07kg cukier waniliowy
  • 9ml smak śmietankowy

 

ZALECENIA:

  • receptura przygotowywana na blachę o wymiarze 60 x40 cm wysoki rant
  • przygotować spód z ciasta kruchego lub biszkoptowego zgodnie z recepturą podstawową

 

WYKONANIE:

  • do misy ubijaczki wprowadzić całe jaja, cukier kryształ, cukier waniliowy
  • całość ubić
  • pod koniec ubijania wprowadzić margarynę mleczną i dokładnie zmiksować
  • do tak uzyskanej masy stopniowo dodawać SER TWAROGOWY SERNIKOWY 14% tłuszczu firmy FigAnd
  • pod koniec napowietrzania masy twarogowej dołożyć budyń i smak waniliowy (wszystko zgodnie z recepturą)
  • masą twarogową napełnić wcześniej przygotowaną blachę ze spodem i wstawić do pieca
  • piec w temperaturze 170 stopni przez 80 minut
  • sernik po wyciągnięciu z pieca okrawa się ostrym nożykiem 2-3 mm od rantu blachy, aby równo opadł

SMACZNEGO :-)