Poznaj nasz team

Prezes
Leszek FigarskiW czerwcu, w upalne lato 1992 roku, postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce i stworzyć coś na czym znaliśmy się najlepiej. W pierwszych latach działalności nasza spółka rodzinna zatrudniała trzy osoby i skupowała dziennie 1500l mleka od okolicznych rolników. Dzisiaj, po 25 latach, jesteśmy liderem rynku radomskiego, zatrudniamy ponad 130 osób, skupiamy ponad 100.000l mleka dziennie i specjalizujemy się w produkcji marek własnych prawie wszystkich obecnych na rynku sieci handlowych w Polsce. FigAND jest przykładem na to, że nie wielkość zakładu, ale odpowiednie zarządzanie, pracowitość, zaangażowanie i przede wszystkim dobrze dobrana załoga ma decydujący wpływ na odpowiedni rozwój firmy.

Dyrektor Operacyjny, Prokurent
Sylwia FigarskaOdpowiednio dobrany zespół jest kluczowy dla naszej firmy, to on może zdecydować o sukcesie albo porażce biznesu. To właśnie wiedza, fachowość oraz zaangażowanie naszych pracowników decydują o rozwoju firmy. FigAnd przywiązuje dużą wagę do wysokiego poziomu kompetencji, ale równocześnie polega na wewnętrznych relacjach pełnych zaufania i samokontroli.

Kierownik Dz. Handlowego
Michał KowalczykPracę w firmie FigAND rozpocząłem 12 lat temu. Pracuję z ludźmi których cenię , w otoczeniu ważnych dla mnie autorytetów. Cieszy mnie zaufanie i szacunek, którym darzą mnie przełożeni. Figand to firma rodzinna i pracuje się w niej w miłym, towarzyskim i kreatywnym zespole ludzi, którzy się rozumieją i ze sobą przyjaźnią, na których można liczyć.

Kierownik Sprzedaży Dz. Cukierniczo-Piekarniczego
Tomasz SzewczykW firmie Figand pracuję od 2004 roku. W mojej pracy najbardziej cenię: dynamikę sytuacji pracy oraz szeroki kontakt z partnerami handlowymi. Dzięki specyficznemu charakterowi pracy mam możliwość w nieustanny sposób doskonalić swoje rzemiosło pracy. Moja praca kształtuje mój charakter i moje poczynania, a także łączy moje wykształcenie z pasją, oraz możliwość ciągłego rozwoju zawodowego. Wierzę, że nasza firma na przestrzeni kilkunastu lat zacznie rozszerzy swoje rynki zbytu w kraju i za granicą.

Kierownik Dz. Utrzymania Ruchu
Radek StachowiczDo załogi FIGAND-u dołączyłem 10 lat temu. Od tamtej pory jestem świadkiem nieustannego rozwoju firmy. Inwestycje w nowe technologie, nowoczesny park maszyn oraz infrastrukturę dostarczają nowych wyzwań, jednocześnie pozwalają produkować coraz lepsze wyroby.

Kierownik Magazynu
Bartosz NosowskiMoja przygoda z Zakładem Mleczarskim Figand rozpoczęła się w roku 2005 jako magazynier. Uwieńczeniem mojej ciężkiej pracy był awans na stanowisko kierownika. Oprócz ogromnej wiedzy merytorycznej, jaką zdobyłem podczas mojej ścieżki rozwoju w Firmie FigAnd, również ukształtowałem się w sposobie komunikacji i relacjach międzyludzkich. Codzienna praca wymaga ode mnie dużego zaangażowania i samodyscypliny, ale daje mi zarazem dużo satysfakcji. Możliwość rozwoju własnej osoby w tak perspektywicznej i prężnie działającej firmie jak FigAnd to klucz do sukcesu

Dyrektor Handlowy
Artur MosionekW 2018r minie 13 lat mojej pracy na stanowisku dyrektora handlowego. Figand jest rodzinnym zakładem mleczarskim, który od 25 już lat produkuje dla nas znakomite wyroby. Najbardziej lubię w mojej pracy szybkość działania, nowe wyzwania, podejmowanie decyzji co wiąże się z ryzykiem, a finalnie sukcesem. Pracuje w Figandzie ponieważ jestem osobą, która nie lubi stać w miejscu, Figand ciągle się rozwija, wdraża nowe technologie za czym idą zdrowe produkty. Konsekwentnie zdobywamy nowe rynki w różnych kanałach dystrybucji, dlatego praca w Figandzie jest moją pasją.

Kierownik Dz. Zamówień
Paweł GrzybowskiJestem w firmie”FigAND” już od 14 lat. W mojej pracy lubię najbardziej to, że codziennie można się spotkać z nowymi wyzwaniami. W firmie FigAND podoba mi się właśnie dlatego, że jest to firma rodzinna w której panuje taka rodzinna atmosfera. W przyszłości moim zdaniem firma FigAND będzie się wciąż rozwijała i z pewnością poleciłbym pracę w niej ze względu między innymi na przyjazną atmosferę oraz duże możliwości rozwoju zawodowego.

Kierownik Dz. Transportu
Włodek KoselaZ FIGANDem związany jestem od 25 lat. Zaczynałem pracę jako kierowca skupu mleka. Przez ćwierć wieku istnienia mleczarni widziałem jej rozwój od zakładu skupującego 1500l mleka dziennie w 1992 roku do 110 000l w 2018r i jego przerób na smaczne i zdrowe produkty pod znakiem krówki FIGI. Praca w tej rodzinno-koleżeńskiej firmie daje ogromną satysfakcję i radość ze względu na jej dynamiczny rozwój techniczny , technologiczny i nowe wyzwania w dziale transportu. Zarządzanie nowoczesnym taborem samochodowym i zespołem doświadczonych kierowców to ciężka i odpowiedzialna praca i moja wielka pasja.

Kierownik Magazynu Opakowań
Mariusz SeredynW Figandzie pracuje od 13 lat. Podoba mi się to, że wszyscy się znamy i razem możemy kreować przyszłość tej firmy. Moje stanowisko jest pełne wyzwań i presji czasu, ale daje dużo satysfakcji. Jestem tego pewien, że firma obiera dobry kierunek rozwoju poprzez wdrażanie produktów ekologicznych i nieustanny rozwój zakładu co wpływa na podnoszenie rangi firmy. Polecam tą prace dla ludzi ambitnych, którzy z uporem pną się do przodu, gdyż tutaj można zacząć od podstawowego stanowiska na produkcji, a zakończyć na stanowisku kierowniczym tak jak to było w moim przypadku.

Kierownik Dz. Skupu Surowca
Jarek BurekJestem dumny, że od ponad 15 lat pracuje w firmie rodzinnej ''FigAND''. Najbardziej podoba mi się, że słuchamy, uczymy się, wprowadzamy zmiany i ciągle udoskonalenia co przekłada się na jakość naszych mlecznych produktów. Przedsiębiorstwo już od 25 lat stawia na zdrową współpracę, opartą na wzajemnym zrozumieniu, szacunku i zaufaniu. Jestem przekonany, że w przyszłości firma ''FigAND'' jest w stanie systematycznie zwiększać skup i przetwórstwo mleka, inwestować w rozbudowę zakładu i wdrażać przy tym najnowsze rozwiązania techniczne dostępne w branży mleczarskiej. Serdecznie zachęcam wszystkich do nawiązywania współpracy z firmą, która gwarantuje rozwój osobisty i z pasją kontynuuje rodzinną tradycje w branży mleczarskiej.

Dyrektor Ds. Jakości
Anita FigarskaNasza firma bardzo stawia na rozwój równoległy do rozwoju koncernów zagranicznych. Figand, aby przejść bardzo rygorystyczne audyty międzynarodowych organizacji musiał odpowiednio przygotować swój park maszyn, zainwestować w modernizację, wdrożyć nowe systemy jakościowe i operacyjne i wyszkolić kadrę. Oprócz spełniania podstawowych wymagań państwowych urzędów kontroli, Figand, posiada najwyżej certyfikowane międzynarodowe systemy bezpieczeństwa żywności BRC i IFS, z których jesteśmy bardzo dumni.

Kierownik Laboratorium
Monika MajPracuje w firmie ponad 20 lat . Firma dała mi doskonałe możliwości rozwoju. Panuje tu miła atmosfera i koleżeńskie relacje , miałam okazję zaobserwować wspaniały rozwój firmy . Lubię swoją pracę a to dlatego, że zawsze staram się połączyć pasje i zainteresowania z pracą zawodową. Dzięki temu praca mnie nie frustruje i wykonuję ją z zaangażowaniem. Nie odczuwam przymusu ani nie patrzę na zegarek. Patrząc z perspektywy kilkunastu lat, myślę, że wielką zaletą pracy w firmie jest dynamika rozwoju , a także otwarte podejście zarządzających do nowości i zmian. Nigdy nie brakuje pracy i nowych wyzwań ani możliwości nauki czegoś nowego.

Kierownik Produkcji
Piotr ŻukowskiJestem dumny, że pracuję w Z.M.FigAND od 7 lat. Pomimo licznych nagród i wyróżnień FIRMA FIGAND nie przestaje stałego udoskonalania i rozwoju zarówno pod względem technologicznym jak i społecznym dając możliwość rozwoju zawodowego. Tworzy przyjemną atmosferę między pracownikami, starając się kreować przyjazne stosunki między nimi. Jeśli szukasz ambitnej pracy z możliwością rozwoju w miłym i profesjonalnym środowisku polecam Z.M.FigAND.


Dyrektor Zakładu
Janusz ŁasochaW firmie od 8 lat, praca w dobrze zorganizowanej, systematycznie rozwijającej się firmie, daje satysfakcję i zadowolenie.

Kierownik Produkcji
Małgorzata JabłońskaW Zakładzie Mleczarskim FigAND pracuję ponad osiem lat. Dostanie się tu do pracy uważam za swój sukces życiowy, ponieważ mogę pracować w jednej z najbardziej i najszybciej rozwijających się firm w regionie, ciągle inwestującej w nowe technologie. Ponadto ważne jest też, że praca w firmie Figand sprawia mi przyjemność, do pracy idę z uśmiechem. Robie to co lubię i w fantastycznej atmosferze. Nie każdego dnia jest łatwo, ale każdego dnia jest ciekawie i z nowymi wyzwaniami. Patrząc z perspektywy kilku lat, myślę, że wielką zaletą pracy w tym miejscu, jest dynamika rozwoju, doświadczenie zarządu oraz pracowników, ciągłe doskonalenie a także otwarte podejście ludzi do nowości i zmian.

Kierownik Produkcji
Marcin SeredynPracuję w Zakladzie Mleczarskim Figand od ponad 18 lat. Przez ten czas powstały nowe hale produkcyjne i zakupiono nowoczesne maszyny. Dzięki nieustannemu rozwojowi praca w FigAnd jest dla mnie bardzo ważna ponieważ dalej mogę sie rozwijać zawodowo i wspierać ekspansje firmy. Stopień kierownika osiągnąłem po uzyskaniu kilku awansów w różnych działach firmy.