O FIRMIE
Witaj na stronie Figand! Jesteśmy jedną z niewielu polskich firm, które mogą pochwalić się wielopokoleniową tradycją.

01.
Kim jesteśmy?02.
Co robimy?03.
Jak to robimy?Krótka historia naszej firmy
O NAS
Zakład Mleczarski Figand
Figand, firma rodzinna, bardzo stawia na rozwój równoległy do rozwoju koncernów zagranicznych. Oprócz spełniania podstawowych wymagań państwowych urzędów kontroli, Figand, posiada najwyżej certyfikowane międzynarodowe systemy bezpieczeństwa żywności BRC i IFS. Certyfikaty te zostały opracowane przez zrzeszonych członków Niemieckiej Federacji Handlu Detalicznego (HDE), członków francuskiego odpowiednika (FCD) i Brytyjskiego Konsorcjum Detalistów (BRC). „Ich zasadniczym założeniem jest umożliwienie oceny systemów bezpieczeństwa i jakości żywności u wszystkich dostawców w ujednolicony sposób. Wymagania zawarte w BRC i IFS gwarantują, że produkowana żywność jest na wysokim, satysfakcjonującym poziomie jakości i bezpieczeństwa.”- Anita Figarska, Dyrektor ds. Jakości. Zakład mleczarski Figand, aby przejść bardzo rygorystyczne audyty tych organizacji musiał odpowiednio przygotować swój park maszyn, zainwestować w modernizację, wdrożyć nowe systemy i wyszkolić kadrę. W związku ze spełnieniem wszelkich wymagań, Figand od 4 lat co roku przechodzi pomyślnie kontrole i zostaje wyróżniony najwyżej ocenianym certyfikatem jakości BRC i IFS.