Delikatne racuchy na Świeżuchu!
Racuszki dla Smakoszy ? puszyste, z wyczuwalnym smakiem serka waniliowego Świeżuch.
Wystarczy oprószyć cukrem pudrem lub polać sosem truskawkowym, będzie pysznie!
Składniki: (8-10 sztuk racuszków)
- 220 g serka homogenizowanego o samku waniliowym Świeżuch
- 2 duże jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Sposób wykonania:
Jajka wymieszać z serkiem. Dodać mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia. Wszystko ponownie dobrze wymieszać lub zmiksować. Masa powinna być dosyć gęsta.
Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej lub olej z masłem). Łyżką nakładać ciasto i smażyć na średnim ogniu (ok.1,5 minuty z każdej strony).
Podawać z cukrem pudrem lub sosem/dżemem truskawkowym. Smacznego!