Poznaj nasz team
Prezes
W czerwcu, w upalne lato 1992 roku, postanowiliśmy wziąć sprawy w swoje ręce i stworzyć coś na czym znaliśmy się najlepiej. W pierwszych latach działalności nasza spółka rodzinna zatrudniała trzy osoby i skupowała dziennie 1500l mleka od okolicznych rolników. Dzisiaj, po 30 latach, jesteśmy liderem rynku radomskiego, zatrudniamy ponad 160 osób, skupiamy ponad 120.000l mleka dziennie i specjalizujemy się w produkcji marek własnych prawie wszystkich obecnych na rynku sieci handlowych w Polsce. FigAnd jest przykładem na to, że nie wielkość zakładu, ale odpowiednie zarządzanie, pracowitość, zaangażowanie i przede wszystkim dobrze dobrana załoga ma decydujący wpływ na odpowiedni rozwój firmy.
Wiceprezes Zarządu
Zarządzanie spółką stawia przed przedsiębiorcą wiele zadań. Im większa firma, tym trudniej zapanować nad ogromem obowiązków i przepisów, do których trzeba się zastosować. Moją rolą w firmie jest wsparcie poszczególnych kierowników w wypełnianiu bieżących obowiązków co znacząco usprawnia procesy zarządcze. Odpowiednio dobrany zespół jest kluczowy dla naszej firmy, to on może zdecydować o sukcesie albo porażce biznesu. To właśnie wiedza, fachowość oraz zaangażowanie naszych pracowników decydują o rozwoju firmy. FigAnd przywiązuje dużą wagę do wysokiego poziomu kompetencji, ale równocześnie polega na wewnętrznych relacjach pełnych zaufania i samokontroli.
Główna Księgowa
Zarządzanie finansami w nowoczesnej firmie takiej jak Zakład Mleczarski Figand, to inspirujące wyzwanie. Ustawiczny rozwój, wprowadzanie nowych technologii i ciągłe podnoszenie standardów realizowanej polityki finansowej firmy sprawiają, że stają przede mną coraz to nowe zadania, które przynoszą osobisty i zawodowy rozwój oraz wiele satysfakcji i zadowolenia. Praca w tej firmie to nie tylko miejsce. To przede wszystkim sztuka biznesu, którą mam przyjemność współtworzyć z Zarządem Spółki i kierownictwem innych działów. Panuje tu przyjazna i pełna zrozumienia atmosfera. Polecam FIGAND jako partnera biznesowego oraz pracodawcę.
Kierownik Dz. Handlowego
Pracę w firmie FigAND rozpocząłem 15 lat temu. Pracuję z ludźmi których cenię , w otoczeniu ważnych dla mnie autorytetów. Cieszy mnie zaufanie i szacunek, którym darzą mnie przełożeni. Figand to firma rodzinna i pracuje się w niej w miłym, towarzyskim i kreatywnym zespole ludzi, którzy się rozumieją i ze sobą przyjaźnią, na których można liczyć.
Kierownik Sprzedaży Dz. Cukierniczo-Piekarniczego
W firmie Figand pracuję od 2004 roku. W mojej pracy najbardziej cenię: dynamikę sytuacji pracy oraz szeroki kontakt z partnerami handlowymi. Dzięki specyficznemu charakterowi pracy mam możliwość w nieustanny sposób doskonalić swoje rzemiosło pracy. Moja praca kształtuje mój charakter i moje poczynania, a także łączy moje wykształcenie z pasją, oraz możliwość ciągłego rozwoju zawodowego. Wierzę, że nasza firma na przestrzeni kilkunastu lat zacznie rozszerzy swoje rynki zbytu w kraju i za granicą.
Kierownik Magazynu
Moja przygoda z Zakładem Mleczarskim Figand rozpoczęła się w roku 2005 jako magazynier. Uwieńczeniem mojej ciężkiej pracy był awans na stanowisko kierownika. Oprócz ogromnej wiedzy merytorycznej, jaką zdobyłem podczas mojej ścieżki rozwoju w Firmie FigAnd, również ukształtowałem się w sposobie komunikacji i relacjach międzyludzkich. Codzienna praca wymaga ode mnie dużego zaangażowania i samodyscypliny, ale daje mi zarazem dużo satysfakcji. Możliwość rozwoju własnej osoby w tak perspektywicznej i prężnie działającej firmie jak FigAnd to klucz do sukcesu
Kierownik Dz. Skupu Surowca
Jestem dumny, że od ponad 18 lat pracuje w firmie rodzinnej ''FigAND''. Najbardziej podoba mi się, że słuchamy, uczymy się, wprowadzamy zmiany i ciągle udoskonalenia co przekłada się na jakość naszych mlecznych produktów. Przedsiębiorstwo już od 25 lat stawia na zdrową współpracę, opartą na wzajemnym zrozumieniu, szacunku i zaufaniu. Jestem przekonany, że w przyszłości firma ''FigAND'' jest w stanie systematycznie zwiększać skup i przetwórstwo mleka, inwestować w rozbudowę zakładu i wdrażać przy tym najnowsze rozwiązania techniczne dostępne w branży mleczarskiej. Serdecznie zachęcam wszystkich do nawiązywania współpracy z firmą, która gwarantuje rozwój osobisty i z pasją kontynuuje rodzinną tradycje w branży mleczarskiej.
Pełnomocnik zarządu spółki, Prokurent
Celem nadrzędnym naszej Spółki jest rozwój. Przez te wszystkie lata osiągamy go poprzez dbanie o jakość i wydajność produkcji oraz realizacje kolejnych inwestycji. Te mają wpływ m.in. na innowacje produktowe, wzrost wydajności oraz poprawę jakości i bezpieczeństwa samej produkcji oraz obniżenie jej kosztów. Działając zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju każde podjęte przedsięwzięcie jest przeprowadzane z myślą o poprawie standardów pracy, wpływu zakładu na środowisko naturalne oraz lokalną społeczność. W 2020 roku zautomatyzowaliśmy dwie hale produkcyjne, w 2021r. skończyliśmy budowę nowoczesnej oczyszczalni ścieków. Pomimo, że nasza firma nie prowadzi ogólnopolskich kampanii reklamowych, produkty marki Figand cieszą się ogromnym zaufaniem i rozpoznawalnością wśród konsumentów. Jest to wynik i nagroda za starania które podejmujemy od pierwszego dnia istnienia zakładu.
Dyrektor Handlowy
W 2021r minie 16 lat mojej pracy na stanowisku dyrektora handlowego. Figand jest rodzinnym zakładem mleczarskim, który od 30 lat produkuje dla nas znakomite wyroby. Najbardziej lubię w mojej pracy szybkość działania, nowe wyzwania, podejmowanie czasem bardzo ryzykownych decyzji i nieustępujący upór w dążeniu do sukcesu. Pracuję w Figandzie ponieważ jestem osobą, która nie lubi stać w miejscu, Figand ciągle się rozwija, wdraża nowe technologie, w konsekwencji stwarza produkty najwyższej jakości. Moje zadanie to zdobywanie nowych rynków w różnych kanałach dystrybucji, dlatego praca w Figandzie jest moją pasją.
Kierownik Dz. Obsługi Klienta
Jestem w firmie FigAND już od 17 lat. W mojej pracy lubię najbardziej to, że codziennie można się spotkać z nowymi wyzwaniami. W firmie FigAND podoba mi się właśnie dlatego, że jest to firma rodzinna w której panuje taka rodzinna atmosfera. W przyszłości moim zdaniem firma FigAND będzie się wciąż rozwijała i z pewnością poleciłbym pracę w niej ze względu między innymi na przyjazną atmosferę oraz duże możliwości rozwoju zawodowego.
Kierownik Dz. Transportu
Mam zaszczyt pracować w firmie FigAnd-przedsiębiorstwie oferującym smaczne produkty oraz niespotykaną jakość obsługi klienta. Dzięki temu wyjątkowemu miejscu pracy rozwijam swoją fascynację dziedziną logistyki oraz motoryzacji. Skutecznie planuję i realizuję zadania niezbędne do wysokiej jakości pracy firmy. FigAnd umożliwia mi oraz współpracownikom stałe podnoszenie kompetencji zawodowych, co wpływa na efektywność pracy całego zespołu.
Zastępca Kierownika Dz. Transportu
Z FIGANDem związany jestem od 28 lat. Zaczynałem pracę jako kierowca skupu mleka. Przez ćwierć wieku istnienia mleczarni widziałem jej rozwój od zakładu skupującego 1500l mleka dziennie w 1992 roku do 110 000l w 2018r i jego przerób na smaczne i zdrowe produkty pod znakiem krówki FIGI. Praca w tej rodzinno-koleżeńskiej firmie daje ogromną satysfakcję i radość ze względu na jej dynamiczny rozwój techniczny , technologiczny i nowe wyzwania w dziale transportu. Zarządzanie nowoczesnym taborem samochodowym i zespołem doświadczonych kierowców to ciężka i odpowiedzialna praca i moja wielka pasja.
Kierownik Magazynu Opakowań
W Figandzie pracuje od 16 lat. Podoba mi się to, że wszyscy się znamy i razem możemy kreować przyszłość tej firmy. Moje stanowisko jest pełne wyzwań i presji czasu, ale daje dużo satysfakcji. Jestem tego pewien, że firma obiera dobry kierunek rozwoju poprzez wdrażanie produktów ekologicznych i nieustanny rozwój zakładu co wpływa na podnoszenie rangi firmy. Polecam tą prace dla ludzi ambitnych, którzy z uporem pną się do przodu, gdyż tutaj można zacząć od podstawowego stanowiska na produkcji, a zakończyć na stanowisku kierowniczym tak jak to było w moim przypadku.
Dyrektor Ds. Jakości
Nasza firma bardzo stawia na rozwój równoległy do rozwoju koncernów zagranicznych. Figand, aby przejść bardzo rygorystyczne audyty międzynarodowych organizacji musiał odpowiednio przygotować swój park maszyn, zainwestować w modernizację, wdrożyć nowe systemy jakościowe i operacyjne i wyszkolić kadrę. Oprócz spełniania podstawowych wymagań państwowych urzędów kontroli, Figand, posiada najwyżej certyfikowane międzynarodowe systemy bezpieczeństwa żywności BRC i IFS, z których jesteśmy bardzo dumni.
Kierownik Zmiany
Pracuje w firmie ponad 23 lata . Firma dała mi doskonałe możliwości rozwoju. Panuje tu miła atmosfera i koleżeńskie relacje , miałam okazję zaobserwować wspaniały rozwój firmy . Lubię swoją pracę a to dlatego, że zawsze staram się połączyć pasje i zainteresowania z pracą zawodową. Dzięki temu praca mnie nie frustruje i wykonuję ją z zaangażowaniem. Nie odczuwam przymusu ani nie patrzę na zegarek. Patrząc z perspektywy kilkunastu lat, myślę, że wielką zaletą pracy w firmie jest dynamika rozwoju , a także otwarte podejście zarządzających do nowości i zmian. Nigdy nie brakuje pracy i nowych wyzwań ani możliwości nauki czegoś nowego.
Kierownik Zmiany
Jestem dumny, że pracuję w Z.M.FigAND od 10 lat. Pomimo licznych nagród i wyróżnień FIRMA FIGAND nie przestaje stałego udoskonalania i rozwoju zarówno pod względem technologicznym jak i społecznym dając możliwość rozwoju zawodowego. Tworzy przyjemną atmosferę między pracownikami, starając się kreować przyjazne stosunki między nimi. Jeśli szukasz ambitnej pracy z możliwością rozwoju w miłym i profesjonalnym środowisku polecam Z.M.FigAND.
Kierownik Produkcji
W Zakładzie Mleczarskim FigAND pracuję ponad 11 lat. Dostanie się tu do pracy uważam za swój sukces życiowy, ponieważ mogę pracować w jednej z najbardziej i najszybciej rozwijających się firm w regionie, ciągle inwestującej w nowe technologie. Ponadto ważne jest też, że praca w firmie Figand sprawia mi przyjemność, do pracy idę z uśmiechem. Robie to co lubię i w fantastycznej atmosferze. Nie każdego dnia jest łatwo, ale każdego dnia jest ciekawie i z nowymi wyzwaniami. Patrząc z perspektywy kilku lat, myślę, że wielką zaletą pracy w tym miejscu, jest dynamika rozwoju, doświadczenie zarządu oraz pracowników, ciągłe doskonalenie a także otwarte podejście ludzi do nowości i zmian.
Kierownik Laboratorium
W Z.M. Figand pracuję od 2009 roku. Firma ta to dla mnie idealne połączenie pracy zawodowej z zainteresowaniami. Laboratorium to dział kontroli jakości nad surowcem, produktem gotowym pod względem fizykochemicznym, mikrobiologicznym i organoleptycznym. To także kontrola poprawności procesów produkcyjnych oraz dbanie o każdy szczegół dotyczący dokumentacji technologicznej, systemowej, oraz bezpośrednią współpracę z audytorami i jednostką certyfikującą. Praca ta daje mi wiele satysfakcji i śmiało stwierdzam, że robię to co lubię.
Kierownik Zmiany
Pracuję w Zakladzie Mleczarskim Figand od ponad 21 lat. Przez ten czas powstały nowe hale produkcyjne i zakupiono nowoczesne maszyny. Dzięki nieustannemu rozwojowi praca w FigAnd jest dla mnie bardzo ważna ponieważ dalej mogę sie rozwijać zawodowo i wspierać ekspansje firmy. Stopień kierownika osiągnąłem po uzyskaniu kilku awansów w różnych działach firmy.